Google
 

Salı, Temmuz 25, 2006

Bahcede kahvalti keyfi...


Bahcede temiz havada, taze sebzelerle hazirlanmis bir kahvalti masasi müthis keyifli... Domatesler, biberler, patlicanlar hepsi büyüdüler. Artik bana da onlardan güzel lezzetli kahvaltilar, yemekler hazirlamak kaliyor.

Artik yeni yapilan yemek tariflerini de ileride bol bol paylasirim sizlerle.
Bahcede yok yok. Karpuz bile var. Henüz fotografini cekmedim biraz daha büyümesini bekliyorum. Biberlerim tatli aci karisik. Tabi yakinda kis icin tursularimi hazirlamaya da baslayacagim...

Begonvilim cicek acti...


Kisin ortasinda bir begonvildir tutturdugumda sera sera dolasarak kar yagarken satin aldigim begonvilim tekrar acti. Tabii burasi akdeniz iklimi gibi olmasa da bu yaz oralardaki sicaklari aratmiyor. Begonvilimiz de bize eslik ediyor...

Günesin dogusu...


Dün sabah bahcede günesin dogusunu seyrettim bu sabah da evde. Evdeki fotograflar binaya kurulmus iskelelerden sehir bile bulanik görülüyor. Böyle bir evde izdirabi yasamaktansa güzel bahcemde kus sesleri arasinda yasamak Allahin bir lütfu olsa gerek.

Bina büyük oldugu icin insaatta Kasim ayina kadar sürecek, dolayisiyla biz de gereginden fazla evden uzakta kalacagiz.

Yaz yagmuru...




Fotograflari gectigimiz cumartesi cektim. Üzerindeki tarih fotograf makinemin azizligi.(2005 olarak cikmis) Uzun bir zamandir suni sulama ile beslenen bahcemiz
cumartesi günü ani bastiran yagmurla bu hale geldi, ama toprak suya doydu. Bizde firsattan istifade iskeleyle kundaklanmis gürültülü evimize birgünlügüne de olsa geri döndük.

Pazar, Temmuz 09, 2006

Kisa bir ara...

"Stuttgart ist viel schöner als Berlin"

Evet Stuttgart Berlinden daha güzel. Dün Almanya-Portekiz maci öncesi taraftarlarin diline doladigi tekerlemeydi. Mactan önce havanin biraz kapali ve yagmurlu olmasi kimseyi ilgilendirmedi.

Taraftarlar herkes boyanabildikleri süslenebildikleri kadar sari-kirmizi-siyaha bürünmüslerdi. Hatta köpegini süsleyenler bile vardi.

Ben fil merakim yüzünden evde yer kalmadigi malum. Stadyuma giderken duvar ressamlarinin yaptiklari filli futbol topu resimlerini de cekmekten geri durmadim.

Mac 3-1 Almanyanin galibiyetiyle bitti ve Stuttgartta Stadyumdan atilan maytaplarla senlendi. Bütün gece araba sirenleri hic susmadi.
"Stuttgart ist viel schöner als Berlin"
Stuttgart Berlinden daha güzeldi.
Tebrikler Almanya...



Cumartesi, Temmuz 08, 2006

Dünya Kupasindan Renkli görüntüler...

Aylardir bekledigimiz, ülkemizin katilma firsatini kacirdigi, hatta keske bizde katilabilseydik diye ic gecirdigimiz, boynu bükük diger katilabilen ülke maclarini izledigimiz Dünya Kupasi yarin Final maciyla son buluyor...

Bugün Stuttgartta ücüncülük icin mücadele veren Portekiz-Almanya maci var. Bizde burada yasayan bir Türk olarak tabii ki Almanyayi destekliyoruz. Dün aksam Milli takimin otele gelislerinde bizde oradaydik.
Radyo ve tv verilerine göre onbin kisi varmis toplanan taraftarlar. Bizde onlarin arasina karisarak bu coskuyu yasadik. Almanyada yasayan bir Türk olarak keske bizde olsaydik demiyecegim. cünkü Almanya bile Final oynamak isterken son iki dakikada yedigi iki golle finale veda etti.
Keske demedi. Gecti artik, ücüncülük icin mücadele edecegiz dedi. Halk coskuyla karsiladi Milli Takimi. Hakikaten dört haftadir cok renkli görüntülere sahne oldu, güzel bir dört hafta yasattilar bize. Almanya genclere tesekkür ediyor.
Bu arada cesitli tv kanallari da cekim, haber yapiyordu. Bende onlari fotografladim. Otelin ve Büyük Tren Garinin bile üzeri polislerle doluydu. Müthis güvenlik önlemleri altinda güzel bir karsilama oldu.

Bugün mac biletimiz olmasa da Stuttgartin belirli yerlerinde kurulan dev ekranlarda maci izliyecegiz. Insallah 2010 yilinda Türkiyeyi izleme olanagini da buluruz... Basarilar Almanya...

Cuma, Temmuz 07, 2006

Yucca Lilien Palme(AVİZE ÇİÇEĞİ)



YUCCA (AVİZE ÇİÇEĞİ)

Herdem yeşil çalıdır. Beyaz çiçekleri büyük salkım durumunda kurullar oluşturur. Çim alanlarda tek olrak yada ikili üçlü gruplar halinde dikilir.

Josef`lerin Bahcesi...

Josef ve Monika,

Joe, calistigi is yerinde, Türk arkadaslarindan Türkce de ögrenmis. Sohbet sirasinda hemen konustuklarini Türkceye cevirmeye calisiyor. Digerleri de hemen tekrarliyorlar. Yakinda hepsi Türkce konusursa sasmam...
Onlar yeni sayilirlar bahcede. Ama uyumlu komsuluklari var. Onlarin cocuklari yok, ama cocuklari cok seviyorlar...
Bahceye dut agaci da dikmis Joe, sormam lazim burada genelde pek tanimiyorlar Dutu. Bahcenin bir kösesine koyduklari günes enerjili dekoratif kelebek lamba cok hos. Gecenin karanliginda rengarenk isik saciyor.
Evlerini kendi elleriyle yapmislar. Esi de zevkle dösemis. Evler birbirini andiriyor burada. Ne diyelim güzel ve hosca vakit gecirsinler huzur ve mutlulukla bahcelerinde...

Ev alma komsu al...

Gerold ve Yasmin, Bahcelerin yapimi basladiginda evlendiler. Evlenmeleri de sorun oldu. O günlerde Yasmin sorunlu hamilelelik dönemi gecirdiginden evlenmeye vakit bulamamislardi. Ama kizlari Sarah dogmadan evliliklerini yetistirdiler. Sarah simdi dokuz, Christine yedi yasinda. Biz onlarin seslerini duymaya cok alstik.

Gerold ve esim ayaküstü sohbet ediyorlar. Onlar bizim yan komsularimiz. Kesinlikle cok iyi dostlar. Lalecigimin(Laleninbahcesi) dedigi gibi, ev alma komsu al.
Joe, Gerold`larin yakin arkadasi. Onlarinda bahceleri ve evleri var burada, ama onlar genelde hep Gerold`un orada toplanirlar. Arada bizde onlari kirmayip kendilerine katiliriz.

Volker aksam yemegi hazirliyor, esi Helga da onu izliyor. Volker ve Helga; Gerold`ün enistesi ve ablasi. Hergün gibi ziyarete geliyorlar. Burada herkesin bir görevi var. Hatta bir bulasik yikama plani bile. Sira kimdeyse o gün bütün gün bulasiklardan o sorumlu. Kimse bos durmuyor. Kadin erkek farketmiyor sirasi gelen yikiyor bulasiklari.

Bu köpegin ismi Mini. Helga ve Volker`in Köpekleri. Tam 11 yasinda, yasli bayan. Onu o kadar seviyorlarki yaslandigi ve onu kaybedecekleri korkusuyla cok üzülüyorlar.

Werner ve Rosemarie ciftinin Bahce evinden görüntüler.

Bu fotograf gecen gün bize misafir olduklarinda cekildi. Rosemarie hic patlican sevmezmis. O gün bende karniyarik yapicaktim. Gelip görmek istedi yapilisini. Davet ettim. Hem bana yardim etti hemde karniyarik yemege. Maasallah patlican yemem diyen Rosemarie ikinci patlicani da yedi ve cok begendigini söyledi. Werner tisörtünün üzerine kravat takmis özel bir gün diye. Gölgede sicaklik 35 derece...
Bahcelerinde incir agaci bile var. Gercekten isten kalan zamanini rosemarie burada iyi degerlendirmis. Esi Werner erken emekli saglik sorunlarindan, ama o da kendini birakmamis bahce ile ugrasiyor.
Bahcedeki gölette balik bile var. Kisin da kaliyorlar. Su bitkileri özenle yerlestirilmis. Ne diyelim hem calisip hemde bahceyle ugrasiyorlar. Sapka cikarmak lazim.

Werner alisveristen dönmüs, Rosemarie de iki haftadir izinli. Bahceleri oldukca güzel, olmayan cicek yok bahcede. Rosemarie bütün ciceklerle tek tek ilgileniyor...
Oturma ve yemek kösesi, tabii ki yazin genelde bahcede oturuluyor. Ama kis icin ideal bir köse. Itinayla dösenmis. Kis günleri de güzel oluyor bahcede...
Yatak odalarini görüntülememe izin verdiler.
Onlarin cati kat bizimkine nazaran daha yüksek. Bahce evlerinin her kösesi degerlendiriliyor, sanki toprak azmis gibi kücük kücük evler.
Bütün evler ayni ölcüde. Müsaade o kadar. Burasi toplu olarak yasadigimiz bir yer. Onun icin kurallara uymak zorunlu. Kücükde olsa her imkanimiz var burada...

Tebrikler Mamila...

Mamilacigim, üstün basarilar dilerim...

mamilanin resim sergisine mutlaka ugrayin...

Perşembe, Temmuz 06, 2006

Luzi ve Efrahim

Onlar bizden biri, Mardin Midyatli süryani dostlarimiz. Uzun yillardir burada yasiyorlar. Luzi Ilkokulu Istanbulda okumus. Mükemmel türkcesinin yani sira Süryanice ve Almanca konusuyor. Evde ailece Almanca konusuluyor.
Onlarin bahcesinde de yok yok. Bahce ile Efrahim ilgileniyor. Zeytin agacindan Incir agacina kadar hersey var bahcelerinde.
Bahce dekorasyonuna da cok önem vermisler. Topraktan yapilmis sepet saksi cok degisik bir dekor olusturmus. Yani zevklerine imrendim dogrusu.
Bu da Efrahimin bir bulusu olsa gerek. Hazirladigi fideleri hava alsinlar diye bahceye cikarmakla kalmamis, birde salincak sefasi yaptirmis onlara. Bravo valla Efrahim.

Herseyi en ince ayrintilarina düsünmüsler. Saksidaki süs böcekte harika tabi. Luzinin hazirladigi yemekleri de daha sonra buraya aktaricam. Hersey cok nefisti. Tesekkürler Luzi ve Efrahim...