Google
 

Pazartesi, Eylül 25, 2006

Cannstatter Volksfest-Landwirtschaftliches Hauptfest


Cumartesi canli olarak tvden acilisini izledigim Cannstatter Wasen(Sonbahar festivali) 8 Kasima kadar sürecek.

Pazar günü de 115 katilimci dernek ve bir o kadar da at ve büyükbas hayvanin katildigi büyük bir gecit izledik. Izleyici kalabaligi da oldukca fazlaydi.
Bugüne kadar gördügüm en uzun süreli gecitti.Cogunlugu ciftcilikle ugrasanlarin katilimiyla gerceklesen gecit gercekten görülmeye degerdi.

Bu arada tv yapim ve kameramanlarin isi de oldukca zordu. Bütün ordan oraya kosup durdular.Biz ayakta durmaktan, onlarda kosmaktan yoruldular.

Ciftcilerin getirdikleri beyaz lahanalar(Filderkraut) görülmeye degerdi. Ismini de yetistigi sehirden(Filderstadt) aliyorlar.

Bunlarda ciftcilerimiz. Özel giyimleri ile. Daha cok fotograf var ama buraya sigdirmak mümkün degil. Onlari da baglanti olarak kaydedecegim...

Birde ciftcilerin fuari var. Orayi gezmek icin bütün bir gün gerekiyor. Önümüzdeki günlerde gezecegiz ...

Cuma, Eylül 22, 2006

Sonunda Pekmezde yaptik...


Hersene onlarca kilo kilo üzümü hep kuslar ve arilarla paylasirdik. Bu yil pekmez yapmaya karar verdik ve kollari sivadik tabi. Öncelikle bütün üzümler toplandi, yikandi. Sonra bizim marifetli bir tenceremiz var(eskiden ezilip suyu cikarilirmis üzümlerin)üzümlerin saf suyunu onun yardimiyla cikardik. Yaklasik 70-80 litre üzüm suyu cikti. Tabi sira bu üzüm suyunu kaynatmaya geldi. Yaklasik 12 saat kaynattik. O kadar üzüm suyundan 10 litre pekmez cikti. Türkiyeden getirttigim kil ifade ettigimiz griimsi toptagi döverek ince bir tülbent icinde pekmez oluncaya kadar biraktim ve sonra cikardim tabii. Pekmezin mayasi bu.
Diger fotograflar en kisa zamanda...

Bir blog ziyaretcim Ankara`dan bu tencereden edinmek istemis. Bende Ziyaretcim ve diger merak edenler icin asagida linkini veriyorum.
Buradan inceleyin...

Perşembe, Eylül 21, 2006

Linzer Torte.


Sevgili Leni de benim gibi ciceklerle ugrasmayi seviyor. Uzun zamandir tam tarifini ögrenmek istedigim Linzer Torteyi o gün Leni ile beraber yaptik. Linzer torte isminden de anlasilabilecegi gibi ilk defa Linz`de yapilan mazisi cok eski olan dünyaca taninmis bir pasta cesidi. Pastanin ayrintili yapilisini, tarifi ve hikayesi icin tiklayin..

Çarşamba, Eylül 20, 2006

Käse Sahne Torte


Uzun zamandir yapmak istedigim bu pastayi nihayet dün yapabildim. Biraz zor ve karisik gibi görülüyorsa da aslinda cok kolay bir tarif. Tadi da cok hafif ve harika. Ayrintilariyla yapilisini görmek icin
Tiklayiniz...

Bahceden degisik görüntüler...




Pazartesi, Eylül 18, 2006

Ziyaretci defterimden...

Serkan


2006-09-10 18:29:28
Su anda duygularimi anlatmam mümkün degil bu mesaji aglayarak yaziyorum.Heidelberg'te dogdum 8 Sene yasadim ama asla unutamiyorum arkadaslarimizinda dedigi gibi ne kadar insanlari sogukta olsa oralari cok ariyorum.Siteyi hazırlayan arkadaslara emeklerinden dolayi sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum beni cok eskilere götürdünüz sagolun ellerinize saglik sevgiyle kalin...

Yukaridaki mesaji eski bir Gurbetci genci yazmis. Ailesinin Türkiyeye kesin dönüs yaptiginda o henüz sekiz yasinda bir cocukmus. Tesadüfe bakin ki oglum ve kizimi dünyaya getirdigim Heidelberg kentinde dogmus. Benim gectigimiz günlerde yayinladigim Heidelberg fotograflari ona tekrar cocuklugunun gectigi bu yerleri hatirlatmis. O cocuk yasinda biraktigi, dogdugu yere özlem duyuyor. Sevgiler sana Serkan. Umarim dogdugun, özlem duydugun bu kente birgün geri dönme imkani bulursun...




Heidelberg Baden Württemberg Eyaletine bagli bir Üniversite sehri. Yasamimizin büyük bölümünü o bölgede gecirdigimiz icin asinayiz oralara.

Cuma, Eylül 08, 2006

Güvey feneri (physalis) Lampion Blume.

Disindaki yapraklar açildiginda içinden findik büyüklügünde tatli ve yumusak bir meyve çikan ‘güvey feneri’ ülkemizde de yetisiyor. Karadeniz'de dogal olarak yetisen bu meyve Orta Amerika, Güney Afrika ve Israil'de yetistiriliyor. Meyve salatalarinda kullanilabildigi gibi reçeli de yapilan ‘güvey feneri'nde bol miktarda C, B1, B2, B3 ve karoten bulunuyor.




Ciceklerin icindeki kiraz büyüklügündeki meyvesi yenebiliyor. Ciceklerinden masalarimiza veya istedigimiz sekilde dekorasyon olarak kullanabiliyoruz.

Fotograflar bizim bahceden benim tarafimdan cekilmistir. Almanyada da bol miktarda yetisen bu cok yillik bitkinin baska renkleri de mevcut.

Perşembe, Eylül 07, 2006

Canim Oglum...


Tatilini Antalyada geciren oglum geri döndü. Durup dururken niye oglumdan bahsettim. Yillar önce oglum dört yasindayken balkondan düserek beyin kanamasi gecirmisti. iki hafta acil servisten sonra hayata döndü cok sükür. Yüce Allahim onu bize bagisladi. Sevgili arkadasimiz Baharin ogluda böyle bir kaza gecirmis, beni cok gerilere götürdü. Unutulmayacak anilar, izler bunlar. Bahar ve oglu Anila acil sifalar diliyorum.
Bu arada bizim bahcede agustos ayinin tamamen yagmurlu gecmesiyle deyim yerindeyse agustosun hismina ugradi. Domatesler tamamen bitti. Patlican ve biberler simdilik iyi durumdalar. Önümüzdeki hafta üzümleri toplayip pekmez kaynatacagiz.
Gecen haftasonu klüpteki etkinlikten dolayi cok yogun gecti. Hepimiz baya yorulduk. Cok da fotograf cektim. Bu fotograflari hazirliyorum, baglanti olarak yayinliyacagim.
Hepinizin kandilinizi de kutluyorum buradan. Daha nice kandiller görmek nasip olsun.

Çarşamba, Eylül 06, 2006

Luffa




Cucurbitaceae (Kürbisgewächse)Familyasindan.
Salatalik-kabak cinsi bir bitki. Belki taniyan bilen vardir.
Banyolarimizda kullanabilecegimiz lif gibi. Hani tatil yörelerinde pazarlarda satilir. Acik sari uzunumsu kuru sert bir bitki. Nasil nerede yetistigini cogumuz bilmeyiz.
Halbuki Türkiye ikliminde bahcede balkonda yetistirebilecegimiz bir bitki. Kendimizin yetistirip büyüttügü hersey güzel degil mi? Bu bitki bircok alanda kullaniliyor. Mesela nezleye karsi burun damlasi yapiminda(piyasada satilan burun damlasi mevcut) yada araba-koltuk ve yataklarimizin yapiminda. Cekirdeklerinden yag cikariliyor. Kozmetikte de yararlaniliyor.
Dogal mutfak ve banyo lifi olarak kullanilabiliyor.

Sükür Günü/Ernte Dankt Fest (1)






Sükür Günü/Ernte Dankt Fest (2)





Sükür Günü/Ernte Dankt Fest (3)





Sonbaharda Zambaklar...



Gectigimiz agustos ayi icinde dikim zamani gectigi icin yari fiyatina satin aldigim zambak soganlarini zamansiz topraga dikmistim. Aslinda ben onlarin bu yil daha canlanip cicek acacagini da beklemiyordum. Gecen gün baktim solmaya yüz tutmus diger ciceklerin arasindan yüzünü göstermez mi? Cok mutlu oldum tabi. Rengi de cok harika. Esas mevsimi mayis-haziran olmasina ragmen, demek eylül de de acabiliyormus.