
Cocuklugumdaki bayramlar cok farkliydi. Her bayram sabahi annem,erkenden kalkar, babam camiden gelinceye kadar,bahcede ates yakilir,(rahmetli babaannem), halam ve annemin yardimiyla cigbörekleri hazirlar pisirirdi.Ciböregin tarifi icin
Camiden gelen babam, amcam ve dayim hep beraber eller öpülür, bayram sofrasina oturulurdu. Tabi bizlerde bayram harcliklarimizi alirdik.

Babam bizi yani kardeslerimle beraber Pinarbasina götürür(Bursa`da eskiden orada bayram yeri kurulurdu) önce rahmetli dedemin kabri ziyaret edilir oradan da bayram yerinde eglenirdik.
Simdilerde artik eski adetlerin hicbiri kalmadi. Bizler yurtdisinda gelenek ve göreneklerimizi unutmamak, cocuklarimiza da ögretmek icin hep caba sarfettik. Buna ragmen kosullar elverdigince bayramlari yasatmaya calisiyoruz...
Dostluk iliskilerinin güclendiği, hosgörünün, yardımlasmanın arttigi günler olan dini bayramlar pek cok güzel gelenegi de icerir:
Cocuklara para ve armaganlar, yoksullara fitre ve zekat vermek; komsularin, akrabalarin evlerini ziyarete gitmek; kurban kesmek, topluca bayram namazina gitmek bayram günlerinin adetlerindendir.
Geleneksel Islam toplumlarinda Seker ve Kurban bayramlari gelenekleri, senlikleri ve ibadetleriyle yilin önemli dini bayramlaridir.
Üc gün süren Seker Bayrami Ramazan'dan sonra geldigi icin Ramazan Bayrami olarak da adlandirilir.
Benim ömrümde irmaklar vardir,
sularinda hayallerimi yüzdürdügüm;
Benim ömrümde sevdiklerim vardir,
Bayramlar ayri gecince üzüldügüm;
Bayraminiz mübarek olsun...
Hepinizin Ramazan Bayraminizi Kutluyorum...