Google
 

Salı, Temmuz 24, 2007

Semizotu


Semizotu( semizebe )Semizotugiller familyasından; bir yıllık otsu bir bitkidir. Gövdesi toprak üzerine yatık, yaprakları sapsız ve etlidir. Yenilen kısmı, küçük, yuvarlak yeşil yaprakları ve körpe saplarıdır. C vitamini ve Demir bakımında zengindir. İçeriğinde kuzukulağı asidi bulunduğundan tadı biraz mayhoştur.

Kullanıldığı yerler:
Mide ve bağırsak kanamalarında ve kanlı idrarda faydalıdır. Kanı temizler. Vücuda serinlik verir. Şeker hastalarının susuzluğunu giderir. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Zayıflamaya faydalıdır. Dalak hastalıklarında şikayetleri geçirir. Uykusuzluk, sinirlilik ve zihin yorgunluğunda faydalıdır. Lapası, yanık ve apsede rahatlık verir.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

faydali bilgiler icin tesekkurler.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Sonia'cığım,
Ne güzel anlatmışsın semizotu'nun yararlarını canım.Bende hem yemeğini hemde salata çeşitlerini çok severim.Sen bulunmaz bir dostsun canım.İyi ki seni tanımışım Soniam benim,kocaman öpüyorum seni canım.Tüm güzellikler ve mutluluklar seninle olsun canım.

Adsız dedi ki...

merhabalar Sonia hanım semiz otuna bayılırım hele yazın soğuk samısaklı yoğurtla karışınca tadına doyum olmaz sevgilerrr damla

www.cedene.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Sitene girince semizotu aldığını hatırladım yapmalıyım hemen ben onu tazeyken :) bahçedemisin ki şu an canım, ben cumartesi akşamı döndüm İstanbul'dan.. pek iyi geçmedi hastalıkla geçtii sıkıldım 17 gün oralar daa .. şükür geldik iyiyizz, evlerle uğraşıyorum işte..öpüyorum senii.. görüşmek üzere sevgiler sanaa..

meinewelt dedi ki...

Günaydın Sonia,
Daha önce yorum yazmaya çalıştım buraya açılmadı.Gökkuşağı muhteşem...çiçeklerin de öyle...Semizotunu çok severim,pazardakileri değilde kendiliğinden çıkanlar daha tatlı gelir bana,çiğ kullanırım genelde salatalarda ve cacıkta..sevgilerimle...Ziyaretlerim azaldı sıcaktan kusura bakma..Haftasonu yolculuk var gibi..bir hafta yokum selamlar sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Bu yıl semizotu hala pazarda var ,yabanileride satılıyor .Her yıl ilkbahardan sonra olmazdı ..Samsun..
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Yorumlara katılıyorum.Doğanın bize verdiği güzelliklerden biri daha. Hem çok faydalı hem de leziz.Bu arada begonvil ve gökkuşağı harika bir kombinasyon olmuş bi de yanına orta şekerli bir kahve:o)

daimamutfak dedi ki...

Ah soncacığım ellerine sağlık ta benim bu sıralar gözüm birşey görmüyor.Avunayım diye sitelere giriyorum ama faydasız..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Semizotunu yoğurtlu süpper oluyor ama taze taze olmalı:) görüntüler çok güzel.
Sevgiler