Google
 

Pazartesi, Ekim 13, 2008

Kedi Anasi-Kedi Babasi. Punky ile tanismamiz...



Cocuklarim yetiskin olup birer birer evden ayrildiktan sonra, biz bir kari bir koca kaldik evde. O kalabalik oldugumuz günler hepsi geride kaldi.
Keske hic büyümeselermis, keske hep öyle kalsalarmis.
Doga kanunu tabi, bizde ailelerimizi zamani gelince birakmadik mi?
Evlenip yuva kurmadik mi? Cevabinizi duyar gibi oluyorum. Tabiki hepimiz ayni yollardan gectik.
Dolayisiyla ev baya bir sessizlesti. O esnada esimi uzun israrlarimla bir kedi almaya razi etmistim. Komsumuzunda yardimiyla birkac kedinin bulundugu bir barinaga gittik.
Kücük büyük siyah beyaz kedilerin arasindan Punky ile o gün orada karsilastik. Önce dikkatlice gözlerimiz birlesti, uzun uzun bakistik. Yukarida sepetinin icindeydi.
Sonra nasil oldugunu anlamadim biran kucagima sicradigini farkettim. Kollarimin icindeydi, sanki beni al diyordu.
Esime dedim: Bu kediyi aliyoruz. Kesinlikle o gün onu almak istedim ve aldim. Nerdeyse ikinci yilimizi sürüyoruz.
Ilk geldigi geceyi unutamam. Bütün gece dolasti hic uyumadi. Arada üstümüzden atladi, yanimiza yaklastiginda hafif hirlama sesleri geliyordu. Nedenini anlayamamistik.
Ertesi gün aldigimiz yere telefon ettim ve izah ederek nedenini sordum.
Telefonun ucundaki Bay Schweißer uzun bir kahkaha atti.
Nereden bilebilirdim ki o hirlamalarin ne anlama geldigini. Daha önce hic kedim olmamisti ki. Megerse bizden cok hoslamis. Hoslandigini belli ediyormus hirlayarak.
Iki yildir beraberiz. Bütün boslugumuzu doldurdu kedilerimiz.

Punky`nin ilk geldigi günkü fotagraflari icin buraya bakiniz.

Punky`den sonra Assy`yi aldik. Onu da sonra anlatirim, alis öykümüzü...

Anlayacaginiz iki kedimizle bir yasam, bir aile olusturduk. Onlarla cok mutluyuz. Onlarda bizimle olmaktan cok mutlu, biz nereye onlar oraya.

Yani biz Kedi anasi ve Kedi babasi olduk anlayacaginiz...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir bayan olarak kediye duygusal olarak yaklaşan bir sizi gördüm Sonja hanım. Tebrikler ederim benim eşim kediyi eve yaklaştırmıyor vallahi ben çok sevdiğim halde. Kediler gerçekten güzel yoldaş oluyor insana. Sizi gördükçe ben kendim bir kediye sahip olmuşum gibi geliyor. Ancak sizin büyük erkek bir Kediniz var Allah ona hayırlı ve uzun ömürlü bir evlilik nasip etsin :)

Selahattin YILMAZ

laleninbahcesi dedi ki...

canım , o kadar çok kedi sahibi arkadaşım varki, hatta gidince insanmış gibi tanıştırılıyorsunzu bile, kızlarımda çok istiyor ama ben ve kocam ev müsait değil diye karşı çıkıyoruz. Kedinin dünyayay Anadoludan yayıldığı söyleniyor, bilmem duymuşmuydun. Sevgiler sana

Damak Tadı dedi ki...

Canım Sonia'm,okuduğumda çok duygulandım..Anlatmak istediklerini noktası,virgülüne kadar hissettim..Seni çok iyi anlıyorum canım..Seninde belirttiğin gibi doğanın kanunu bu..Sende evlenip evinden çıkığında, anneciğin kimbilir nasıl üzülmüştür bir taraftanda mutlu olmuştur yuva kurduğun için..
Şimdi anneciğinin yaşadıklarını sen yaşıyorsun canım..Allah şimdiden mutlu etsin oğlunu..

Punky ile tanışmanızı okuduğumda ayrı bir buruldum..Kediler ve Köpeklerde his kokusu çok fazla gelişmiş..Kimler onlardan hoşlanıyor-seviyor hemen anlayabiliyorlar..Göz göze gelmek işte bu olsa gerek..Şimdi onların ikiside evin çocukları gibi olmuştur.Burada ne yazıkki halen moda olduğu için insanlar avuçla para verip evlerin ealıyorlar,sonrada bakamadıkları zaman sokağa salıyorlar..Acı ama gerçek..Canım seni çok ama çokkkkkkkk öpüyorum..Şimdi işimin başına dönmem gerekiyor canım Sonia'm..


Sevgilerle..

Kozan dedi ki...

Merhaba efendim nasıslınız yazınız çok güzel tebrik eder başarılar ve sağlık dilerim...

Adsız dedi ki...

cnm ya zaten bu aralar duygusallığım üstümde inan ki yazını okurken gözlerim doldu evet cnm doğanın kanunu dediğin gibi bende düşünmüyor değilim kızım evlenipte evden ayrılınca nasıl geçecek zaman şimdiye kadar okula gitti okuldan geldi yok dersleri yok sınavları derken yıllar bir bir kayıp gidiyor eeeeeeee neyapalım Allah sağlık sıhhat versinde o günleride görürüz inş bizde daha sonra artık torunlarla haşır neşir oluruz ama sen en iyisini yapmışsın ne kadar güzel bir yandan da güldürdün beni kedi anası babası:))hoş bizimde şu muhabbet kuşumuz var bende onu anneciğim diye seviyorum dolayısı ile bende kuş anası oluyorum bu durumda aaaaaaaa aslında bak ben şimdiden alıştırma yapmaya başlamış bile oluyorum değilmi?cnm çok öpüyorum

laguer90 dedi ki...

Sevgili Sonja,
yaşam bu! çocuklar olsada olmasa da sonuçta yalnız kalmak var. İçinde bulunduğumuz her durumun tadını çıkarmak gerek! bazen tek başına bazen çevremizdeki canlılarla. Zaman zaman yolda bacaklarıma sürünerek ilgi isteyen küçük canlılar bana farklı duygular yaşatıyor. Çocuklukta bizim evde evcil hayvanlarla yaşamış olduğumuzdan duygularını çok iyi anlıyorum. İstanbulda bir süre evde kedim oldu, ancak çok özel ilgi gerekiyor, eğitmek çok önemli! Bloglarda sizin ve Ahmet beylerin yaramazları uzaktan seviyorum, annemin evine gidince bahçede evimizi bekleyen miniğin çorbasını yapmaktan keyif alıyorum, büyüdükleri zaman zorlaşıyor o kadar!
Sizdeki sevgi ve ilgi yüzünden Punky çok şanslı;) Assy de! sevgiler size...

Fiskos dedi ki...

Tek damla gözyaşına dayanamam senin. Söylenecek her söz duygularımı anlatmaya yetersiz kalacaktır.
woelfin

Tijen dedi ki...

Buna mı Sonja'cığım?
Bir gün sana da geleceğim inan. Bu sene nedense Almanya senem oldu, bir yılda iki kere Almanya'ya gelmeyi hayal dahi etmezdim oysa.

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Mutluluk arayanlarca bulunur.. Emek verip arayanlara buradan selamlar..Güzel bir hafta sonu diliyorum.. Selamlar - Sevgiler..

laguer90 dedi ki...

Sevgili arkadaşım,
sayfamda bir ödülünüz var, dün yoğunluktan sana yazamamıştım
Gönlünüzce bir akşam, keyifli yarınlar dileğiyle sevgiler...

laleninbahcesi dedi ki...

Sonja cım ben de oğlunu ve eşini kutlar ömür boyu mutluluklar dilerim. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Ablacigim Allah Hayirli etsin Mutlu olurlar insaallah,Bir yastikda kocasinlar.Unutmadik aklimizdaydi fakat Annem hastanede durumu kötüydü insaat basimi kasiyacak zamanim yoktu yoksa mutlak gelirdik.yakinda görüsmek üzere Magaza bitti sayilir Mallari bekliyoruz ufak defek isler var Ahmet abimede selamlar saygilar