Google
 

Perşembe, Nisan 20, 2006

Bärlauch (Allium ursinum L.)


Sogan ve sarmisakla akraba olan Bärlauch suan bizim bahcede ve ormanlarda bol miktarda var. Her yil bu mevsimde cokca bulmak mümkün. Modern mutfaklarin vazgecilmez baharati. Ayrica cok güzel sosu yapilabilir. Kahvaltida yada izgara etlerin yaninda mükemmel bir tad. Tarifini de ilk firsatta yazacagim... Not:Türkce ismini bilen yazsin lütfen.(Türkce karsiligi ve isminin YABANI SARMISAK, AYI SARMISAGI oldugunu ögrenmis bulunmaktayim. Bilgilerinize...

2 yorum:

woelfin dedi ki...

Bärlauch ? Bende tam türkçe ismini soracaktım ki sende bilen yazsın demişsin. Araştırmak lazım.

bu arada beni bahçende çalıştırmak için çağırsana :) valla soğan ekmeğe çalışırım :)
çok güzel iyi günlerde oturun.

Sonia dedi ki...

Woelfincigim hadi önümüzdeki hafta gelsene. Fideler dikilecek bahceye. Ama yoruldum demek yok ona göre.
Ha arada kahve iceriz dinleniriz yoksa cay mi tercihin?
Ama bu bärlauchtan sos yapicam, cok begeniliyor. Sende yap eminim cok begeneceksin canim. Sevgiler Sonia...