Google
 

Cumartesi, Nisan 01, 2006

KEFIR

KEFİR NEDİR ?
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 0,5-3 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday tanesi büyüklüğünde beyaz, beyaz-sarı arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir. Yazinin devami icin tiklayin. Kefir yapimini denemis olan arkadasimizin bilgilerinden de yararlanabiliriz.

1 yorum:

İPEKYOLU dedi ki...

slm sonia bende bundan birkaç ay öncesine kadar kefiri kendim yapıyordum ama artık sıkıldım ve şuan yapmıyorum...gerçektende çok sağlıklı ve leziz ..helede insanın kendi yaptığını tüketmeside daha güzel tabikii...markettekilerden daha lezzetli bence..buarada sayfanı değiştirmişin..değişiklik hoş olmuş