Google
 

Perşembe, Ekim 19, 2006

Yabani Elma.


Büyük sehirlerde yasamanin bazi faydalari oldugu gibi, strese de davetiye cikardigi herkesce bilinir. Bizde bahcede olmadigimiz, eve döndügümüz bu sonbahar günlerinde bos vakitlerimizi yürüyüsler yaparak yine dogayla ic ice geciriyoruz.

Bulundugumuz semt yasadigimiz sehrin en büyük semti.Evimize cok yakin olan Neckar nehri boyunca bol bol yürüyüsler yapiyoruz. Yol kenarinda yetismis yabani elmayi görünce fotografini cekmeden yapamadim. Rengi durusu harika. Ayri bir güzellik katmis sonbahara...

Eksi elma (yabani elma) : Gülgillerden; ormanlarda yetisen bir agacin meyvesidir. Meyveleri kücük ve cok eksidir. Cicekleri, acik pembedir.
Faydasi : Mide ve bagirsaklardaki gazi bosaltir. Buralardaki iltihaplari giderir.
Kaynak:Sifali bitkiler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah'ın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..
CANIM İYİMİSİN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Doğruyu söylemek gerekirse kendimi nehir kenarındaki yürüyüş parkuruna dalıp gitmekten alıkoyamadım. Ben tam bir doğa aşığıyım, soyut birşey de olsa bakar, dalar giderim, sanki oralarda bulurum kendimi.. Sükunet bir ortam, kuş cıvıltıları ve ağaç dalları arasından ışığını süzdüren güneş.. Ekşi elma ağacı; ne kadar da cömert !! Eğdirse de dallarını meyveleri tüm muhteşemliği ile refakat etmiş doğasına..

Görüntüler muhteşem-muhteşem..Ellerine sağlık canımm..

Bu doğa yürüyüşlerinde beni de aklından geçir tamam mı..

İyi geceler.. Sevgiler..