Google
 

Cumartesi, Kasım 18, 2006

Odenheim Cesmesi

Hikayesi de cok ilginctir. Anilari vardir burada yasayan gurbetcilerde. Belki bu fotograflari görüpte anilari gözlerinde canlananlar olabilir... Burasi kücük bir kasaba olan Odenheimde bir cesme ve ormanlik alan. Dikkatinizi cektiyse asagidaki levhada Almanca ve Türkce yazi var... Eskiden cok eskiden yani Türklerin Almanya serüveni basladigi ilk yillarda burada cesme basinda toplanip piknikler, eglenceler yapilirmis.

O zamanlar birakin Türkce yayin yapan televizyonu Türkce radyo bile dinlenemedigi yillar. Ne yapsin bizim gurbetciler. Anavatandan sadece izine gidip gelenden yada postayla gelen mektuptan haber aliyor. Ben hatirliyorum o zamanlar gelen ilk kusaklardan olanlari, (cogu temelli döndü hatta bazilari terki dünya eyledi)burada sazli sözlü eglenceler yaparlardi.
Nerden nereye... Bende birgün bu yoldan gecerken durup fotografini cekeyim dedim. Simdilerde buralara kimseler ugramaz oldu. Artik burda yasayanlarda adetlerini degistirdi yada vakit bulamiyorlar buraya gelmeye. Gelselerde birsey degismez cünkü buralarin tadi o zamandi. Zaman geri gelmiyor... Herseyi zamaninda yasamak varmis.

Hiç yorum yok: