Google
 

Çarşamba, Şubat 14, 2007

14 Subat Sevgililer Günü...


14 Şubat kutlamaları da böyle bir ad revizyonundan geçirilerek Aziz Valentin günü haline geliyor. Aziz Valentin’in Sevgililer Günü’yle bağdaştırılması elbette ki rastlantı değil. Aziz Valentin, M.S 3. yüzyılda yaşamış olan bir peder. Peder Valentin’in ünü ise dönemin Roma İmparatoru Cladius tarafından evlenmeleri yasaklanan askerleri gizlice evlendirmesinden kaynaklanıyor. İmparator’un kesin emirlerine rağmen Papaz Valentin, her türlü tehlikeyi göze alarak askerleri sevdikleriyle birleştiriyor. Bu yaptığından dolayı da hapse atılıyor ve idama mahkum ediliyor. Peder Valentin, hapishanede geçirdiği zaman boyunca gardiyanlardan birinin kızıyla güzel bir arkadaşlık kuruyor ve ölümünden önce bu kıza, “Senin Valentin’in” diye imzaladığı bir mektup bırakıyor. İngilizce’de sevgililer için “valentine” sözcüğünün kullanılması ve Sevgililer Günü’nde birbirine mektup veya kart atma geleneği de buradan çıkıyor. Peder Valentin, 14 Şubat 269 tarihinde kafası kesilerek idam edildikten sonra Roma Kilisesi tarafından aziz mertebesine yükseliyor. Böylece Sevgililer Günü, sadece adı değiştirilmiş olarak kutlanmaya devam ediyor. İster Yunan tanrıları, ister Aziz Valentin adına kutlansın; temeli doğaya, aşka ve sevgiye dayanan Sevgililer Günü, aşkın kendisi kadar evrensel bir anlama sahip. Asırlardır bu özel gün, farklı din, dil ve ırktan insanlar tarafından sevgilerini ifade etmenin ve aşkı hatırlamanın en güzel fırsatlarından birini oluşturuyor.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydınnn canım arkadaşım.. nasılsın görüşmeyeli, özlemlerimi getirdim sana:)) öpüyorum seni sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Sonia,senin de sevgililer günün kutlu olsun!Paylaştığın için teşekkürler..

Tuba dedi ki...

Demek biz de peder efendiyi kutlarmisiz hi??? Sevgililer gunun kutlu olsun. Etkinlik yorgunlugu gecti mi biraz?

Adsız dedi ki...

Ne kadar büyük bir zevkle okudum ablacım. Anneler gününün hikayesini biliyordum ama sevgililer gününün nasıl kutlanmaya başladığını hiç duymamıştım ve merak ediyordum açıkçası. Gene bizleri her zaman olduğu gibi bilgilerin ile aydınlattın çok teşekkür ediyorum kendi adıma ablacım.
Gönlümüzdeki sevgiler hiç yok olmasın . Herkes çok ama çok mutlu olsun.......
SEvgiler.......

Adsız dedi ki...

Sana dün msn den yazmıştım ablacım umarım yazdıklarım gelmiştiri. Beni haberdar edersen sevinirim. Çünki ben sana msn den yazıyorum bazen ama cvp alamıyorum acaba gelmiyormu yazdıklarım :( Ç.dışı olunca böyle sorunlar olabiliyor.
Öpüyorum çokkk
Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sonia'cığım,
Canım bende kutluyorum bu güzel anlamlı gününüzü.))(1 GÜN ROTARLA)
O engin bilgilerinle bizleri tekrar aydınlatıp bilgi dağarcığımızı zenginleştirdiğin için teşekkürer canım.

(gmail'e yazdım sana okursan sevinirim)
Allah da seni devamlı mutlu etsin canım..

Tekrar tekrar teşekkürler..güzel bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kalın daima..d.tadı/Gül

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

nightmarer, nerelerdesin uzun zaman oldu görüsmiyeli hosgeldin.
Özlettin kendini...

Yolcu1960, tesekkürler canim hosgeldin...

(Tuba hat gesagt...
Demek biz de peder efendiyi kutlarmisiz hi??? ) Öyle görünüyor Tubacim. Tesekkürler hosgeldin...

Baharcim hosgeldin canim. Tesekkürler övgülerin icin...

Sevgili Gül, tesekkürler sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili sonia. merhaba nasılsın . uzun süredir gelemedim. özür...geçti ama sevgililer günün kutlu olsun.sevgiler

mymysticshop dedi ki...

MERHABA BEN MELEK HARİKASIN İ TANEM HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK HENÜZ SENİ TANIMA FIRSATIM OLMADI SAYFALARA BAKMAKTAN BENDE BLOG AÇTIM AMACIM OYALANMAK KANSER HASTASI OLDUM İÇİN ARTIK ZAMANIM EVD EVE YATAKTA GEÇİYOR BÖYLE GÜZELLİKLER GÖRMEKTE HOŞUMA GİDİYOR SENİ ARKADAŞLARIMA KAYDEDEMEDİM OLMUYOR YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM LÜTFEN BENİM İÇİN DUA ET İYİLEŞMEK İSTİYORUM BEN BLOG ADRESLAERİMDE BİRİNİVEREYİM MAGİCDESİGNHAYALETURET BENDE KUMBURGAZDA BAHÇALİ BİR EVDE OTURUYORUM EŞİME SENİN YAPTIKLARINI GÖSTERDİM ŞİMDİ FİKİR OLSUN DİYE BEKLERİM CANIM ÖPTÜM

Adsız dedi ki...

Sevgili Sonia,

Sitenle tanıştığım için çok mutluyum. Kendine özgü tarzınla hazırladığın yemeklerin uygulaması da çok zevkli. Güzel evinizde çok mutlu olun. Benimde çok büyük bir bahçe merakım var. Umarım yakında bende bahçeli bir eve çıkacağım. Bunu çok istiyorum. Belki o zaman senin eşsiz tecrübelerinden yararlanırım. Ben Ebru www.ebrusahin.com, bekli bir gün bir yerde karşılaşırız. Stutgard a hic gelmedim ancak Frankfurt u begenmistim. Main ve Romer tarafini ozellikle tarih kokuyordu. Sende yolun Istanbul a duserse benim site mailimden ulasabilirsin ebrusahin@ebrusahin.com Beni de linklerine eklersen sevinirim.
Herşey gönlünce olsun.
Sevgiyle kal,

Ebru