Google
 

Cuma, Eylül 05, 2008

Ev yapimi Tarhana.



Tarhana

3 kg süzme yoğurt
2 kg soğan
1 paket yaşmaya-küçük küplerden-
2 kg domates
4 kg kırmızı biber
aldigi kadar un
-Soğan
-Domates ve biberler doğranır.
-kaya tuzu ilave edilir.
-İyice pişirilir.Soğumaya bırakılır.
-Soğuyan karışıma önce yoğurt,maya ilave edilir.
-Un eklenir ve sıkı sert kıvamlı bir hamur yoğurulur.
-Kapağı kapatılır ve üzeri pamuklu bir bezle örtülür.Ara sıra kontrol edilir ve kabardıkça tekrar yoğurulur ve bastırılır.Sonra tekrar aynı şekilde üzeri kapatılır.
-Bu yoğurma ve mayalandırma işlemi 6-7 gün sürmelidir.
-İyice bekletilmiş ve mayalanmış hamur elle küçük parçalar halinde kopartılır ve temiz bir bezin üzerinde gölgede kurutulur.
-Kurutulmuş tarhana hamurları kevgirden geçirilir ve cam kavanoz veya bez bir torbanın içinde saklanır.
-Tarhananin daha uzun muhafaza edilebilmesi icin, kücük paketler halinde dondurucuda saklanabilir.

4 yorum:

bakracmutfak dedi ki...

Canım merhabalar. Bloguma girip cboxuma mesaj bırakmışsın. Çok teşekkür ediyorum. bende seni ziyarete geldim. İlk dikkatimi çeken kedileriniz oldu. Benimde bir tane kedim var. Adı tarçın.
Diğer blogumda resimleri var. kategori olarak da koydum onu.
Şu bloglara gelirsen çok sevinirim. Sürekli yizaret edeceğimden hiç şüphen olmasın. zira bu güzel blogda görmek ve bilmek istediğim çok şey var. Görüşmek üzere. sevgiler ankaradan canım
Bloglarım.
http://kiana.blogcu.com
http://UZATELININICINI.blogcu.com

hamdivehusnucan dedi ki...

günaydın.gül ve husnuden sizin kedilere selam var.ank selamlar

hamdivehusnucan dedi ki...

iyi geceler.kedilerimi yurt dışına veremem:) kıyamam.ama bolca resim koyarım.onu görürsünüz.selamlarç.ank

GULENAY dedi ki...

sevgili Sonia'cim,
hayirli ramazanlar dilerim..nerelerde benim eski blog dostlarim...

sevgilerimle