Pazar, Eylül 27, 2009
Kabak-Kürbis Show
Balkabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demirgibi madensel elementler içerir.
Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli Kabak tatlısıdır. Turuncu renkli bal kabakları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kutlanan Cadılar Bayramının vazgeçilmez bir sembolüdür. Aynı zamanda kabak bitkisinin çekirdekleri de yemiş olarak halk arasında çok sevilmektedir.
Bizde de kabaklar toplandi. Bu yil sanirim kabak yilimiz oldu. Oldukca verimliydi. Bütün kis bize, ese ve dosta yetecek kadar kabak yetistirdik. Tohumuda cok güzelmis. Isteyen arkadaslarimiza verebiliriz gelecek yil icin. Her biri enaz onbes kilo geliyor. Bu yil hic domates yememistik ama bolca biber ve kabak yetistirdik.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ins kabak yemege geliriz :) bak hatirlattin simdi, bahceden bana da bir kabak gelmisti pisireyim onu.. hazir yarin misafirim de geliyorken.. nasilsin arkadasim, görüsemedik ;)
Merhaba,
Biz de bahçemizde balkabağı yetiştiriyoruz, kabağı koparmak için en doğru zaman sapının kurumaya başladığı zamandır ve ne kadar geç kopartırsanız o kadar iyi olur. Sevgiler
Mine
Tesekkürler Mine,
biraz erken koparilmasina ragmen yaza kadar kabak ziyafeti cektik. Mükemmeldi.
Sevgiler:))
Yorum Gönder