Google
 

Pazar, Eylül 27, 2009

Kabak-Kürbis Show

Kürbis 020

Kürbis 022

Kürbis 035

Kürbis 036

Kürbis 009

Balkabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demirgibi madensel elementler içerir.

Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli Kabak tatlısıdır. Turuncu renkli bal kabakları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kutlanan Cadılar Bayramının vazgeçilmez bir sembolüdür. Aynı zamanda kabak bitkisinin çekirdekleri de yemiş olarak halk arasında çok sevilmektedir.

Bizde de kabaklar toplandi. Bu yil sanirim kabak yilimiz oldu. Oldukca verimliydi. Bütün kis bize, ese ve dosta yetecek kadar kabak yetistirdik. Tohumuda cok güzelmis. Isteyen arkadaslarimiza verebiliriz gelecek yil icin. Her biri enaz onbes kilo geliyor. Bu yil hic domates yememistik ama bolca biber ve kabak yetistirdik.

3 yorum:

Nightmarer dedi ki...

ins kabak yemege geliriz :) bak hatirlattin simdi, bahceden bana da bir kabak gelmisti pisireyim onu.. hazir yarin misafirim de geliyorken.. nasilsin arkadasim, görüsemedik ;)

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

Merhaba,

Biz de bahçemizde balkabağı yetiştiriyoruz, kabağı koparmak için en doğru zaman sapının kurumaya başladığı zamandır ve ne kadar geç kopartırsanız o kadar iyi olur. Sevgiler
Mine

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Tesekkürler Mine,
biraz erken koparilmasina ragmen yaza kadar kabak ziyafeti cektik. Mükemmeldi.
Sevgiler:))