Bursa yöresine ait meshur cevizli lokumumuz.
Malzemeler:
1 kg un
42gr yas maya
400 Gram Ceviz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2-3 Tatlı Kaşığı Çörek Otu
2-3 Tatlı Kaşığı Bahar
Hazırlanışı:
Yumusak bir hamur elde edilir ve kabarmaya birakilir.
Ceviz çok ince olmamak koşuluyla çekilir, icerisine bir miktar tuz ve yenibahar konur. Bir iki yemek kasigi yag ilavesiyle ceviz iyice harmanlanir.
Hamurun beşte biri düz bir zemin üzerinde yağ yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine ceviz harci konur ve hamur rulo seklinde sarmalanır. Bıçakla beşer santimetrelik parçalar halinde kesilir, kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir.
Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerine yağ, yumurta karışımı sürülür. Üzerine istenirse susam ve cörek otu serpilir.
Lokumlar fırına verilerek alt üst iyice kizarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Merhabalar. Ben de bir Bursa gelini olrak bu tarifi biliyorum. Kayınvalidem her bayramda mutlaka yapar ve çok güzel olur. Zaten bana göre cevizin girdiği herşey ayrı bir lezzet oluyor. Sizinki de çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. sevgiler...Emel
Merhaba emel hosgeldin. Seni her zaman görmek isterim burada. Linkini de ekledim arkadaslarima.
Sevgiler Sonia...
Cevizli lokumu cok severim.Benim kayinvalidem de Bursali oldugu icin o da cok yapar.Harika görünüyorlar,ellerinize saglik.
Yorum Gönder