Google
 

Pazartesi, Eylül 18, 2006

Ziyaretci defterimden...

Serkan


2006-09-10 18:29:28
Su anda duygularimi anlatmam mümkün degil bu mesaji aglayarak yaziyorum.Heidelberg'te dogdum 8 Sene yasadim ama asla unutamiyorum arkadaslarimizinda dedigi gibi ne kadar insanlari sogukta olsa oralari cok ariyorum.Siteyi hazırlayan arkadaslara emeklerinden dolayi sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum beni cok eskilere götürdünüz sagolun ellerinize saglik sevgiyle kalin...

Yukaridaki mesaji eski bir Gurbetci genci yazmis. Ailesinin Türkiyeye kesin dönüs yaptiginda o henüz sekiz yasinda bir cocukmus. Tesadüfe bakin ki oglum ve kizimi dünyaya getirdigim Heidelberg kentinde dogmus. Benim gectigimiz günlerde yayinladigim Heidelberg fotograflari ona tekrar cocuklugunun gectigi bu yerleri hatirlatmis. O cocuk yasinda biraktigi, dogdugu yere özlem duyuyor. Sevgiler sana Serkan. Umarim dogdugun, özlem duydugun bu kente birgün geri dönme imkani bulursun...




Heidelberg Baden Württemberg Eyaletine bagli bir Üniversite sehri. Yasamimizin büyük bölümünü o bölgede gecirdigimiz icin asinayiz oralara.

5 yorum:

munevver dedi ki...

Sevgili Sonia,büyük oğlum,Alman Lisesini bitirdiği yıl,Heidelberg Üniversitesine gidecekti.Çok düşünüp taşındı.Sonra vazgeçti.Türkiyede okuyor.O zaman şehir hakkında epey bilgilenmiştik. Güzel bir şehir.Sevgilerimi gönderiyorum.

hindiba dedi ki...

Merhaba!
Mutfakta Zen'e bıraktığınız notta pekmez yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Bir ara ben de heves etmiştim bu işe. Ama özel bir toprak gerektiğini okuyunca vazgeçmiştim. Almanya'da bu toprağı nerede bulduğunuzu ya da yerine ne kullandığınızı merak ettim. Aydınlatabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili münevver Heidelberg gercekten güzel bir sehir. Biz orada 30 yilimizi gecirdik. simdi Stuttgartta oturmamiza ragmen senenin yarisi yinede orada yazlik ev ve bahcede geciyor.
Sevgiler her zaman beklerim.
Sonia.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili wegwarte,
Bende uzun yillar hep niyetlenip ertelemistim pekmez yapimini.
Her yil fazla olan üzümleri kuslara ve arilara hediye etmistik.
Bu defa türkiyede herhangi bir aktardan temin ettigimiz kil tabir edilen pekmez yapimindaki gerekli topragi kücük bir parta temin ettik. Belki burada da bulunur mu bilemiyorum. Ama izine giden bir yakininiza ismarlayin derim.
Sevgiler Sonia...

BETUL dedi ki...

Merhaba, Sonia. Ne guzel suslemissiniz siteyi gullerle..Ben de bu siralar o yaban gullerinden recel yapmakla mesgulum. Pekmez yapmaniza gipta ettim. Belki bir gun ben de cesaret edebilirim. Iste o zaman danisacak birisinin olmasi da cok hos :)