Google
 

Pazartesi, Mart 06, 2006

Baharat Kösemiz...


Istediginiz baharat cesidini semaya göre dikerek bahcenizde degisik bir köse yaratabilirsiniz. Arzu ettiginiz her taze baharat elinizin altinda olacaktir... Mesela: 1.Biberiye. 2.Kekik. 3.Nane. 4.Maydanoz. 5.Kisnis. 6.Dere otu ve daha istediginiz diger baharat cesitleri...


Yada resimde görüldügü gibi, bir sarmasik gülün altinda biberiye, lavanta, kekik, melisse ve benzeri baharat cesitleri yetistirebiliriz. Hem bahcemizde cok güzel bir dekor hemde baharatlar elimizin altinda.



Bahcesi olmayanlar icin de ayni resimde görüldügü gibi balkon yada terasda rahat bir sekilde dekoratif olarak baharatlarinizi yetistirebilirsiniz.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bu fikre bayıldım Sonia .artık bahceli değil balkonu olan bir evde oturuyorum dün balkonum için erengül ve menekşeler aldım değişik renklerde gidip gidip bakıyorum paylaşımlaarın ve dostluğun için teşekkürler.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Balkonunu da bir cicek bahcesine cevirebilirsin Lale. Ayrica seni tanidigim icin cok mutlu oldum. Sevgiler Sonia...

akçahan dedi ki...

Böyle bir küp bulabilsem ne güzel olur. Az yer kaplayıp, çok şey ekmek, bundan iyisi, Şam'da kayısı olur benim gibi saksıları sığdıramayanlar için. 10 kitap oyununda sobeledim. Cevaplamak isterseniz.. Sevgiyle ve hoşçakalın.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Semanurcum burada cok var o küplerden, genelde Türkiyeden falan geliyor. Umarim bulursun. Mümkün olsa ben getirirdim sana.
Sobeleme oyununu birkac gün sonra bahce dönüsü memnuniyetle yazacagim. Sevgiler Sonia..

Hülya YILMAZ dedi ki...

Kadınlar Gününüz kutlu olsun.


Gözleri siyah kadın o kadar güzelsin ki
Çok sevdiğim başına yemin ediyorum ben
Koyu bir çiçek gibi gözlerin kapanırken
Bir dakika göğsünün üstünde olsa yerim
Ömrümü bir yudumda ellerinden içerim
Gözleri siyah kadın o kadar güzelsin ki.
.

Nazım Hikmet Ran

Adsız dedi ki...

Ben de sizin bahçenizi ziyarete geldim içim açıldı. Çok hoş ve yararlı bilgiler edinebileceğim bir siteniz var. Ellerinize sağlık..Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun..

Adsız dedi ki...

Bloguma yapmış olduğunuz ziyarete teşekkürler.Blogunuz değişik ve güzel.Görüşmek üzere.Sevgiyle kalın...Kadınlar Gününüz Kutlu OLSUN...

Adsız dedi ki...

selam.. kadınlar gününüz kutlu olsun..
benim favori baharat bahçem güllü olan..
oraya bi de koltuk koymalı.. arada elini rosemary lere sürmeli.. koklamalı.. sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

merhabalar sonia nasılsınız .sizi henüz keşfettim.harikasınız.küp firi harika .evimde oldukça büyük bir terasım var .havalar açsın hemen bunu uygulayacağım.ben bu fikre bayıldım .teşekkürler.beni ziyaret ederseniz sevinirim .sevgiyle ,güzelliklerle kalın
www.blogcu.com/mamila

Adsız dedi ki...

Hadii arkadaşım gel artık :) kimbilir neler yaptınız bahçenizde, yorgunluklarınıza değecek ama ne güzel :)

akçahan dedi ki...

Teşekkür ederim, çok incesiniz. Bu tarz malzemeler satan yerlerde bulabilirim inşallah. Bahçe işleri devam ediyor sanırım. Dönüşünüzde çalışmalarınızı anlatırsanız, biz de o havayı teneffüs etmiş gibi oluruz.Sevgiler.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sekiz gündür Bahce Evimizde bahceyle hasir nesir olduk. Yoklugumda sitemi ziyaret ederek yorum birakan tüm bahce dostlarima tesekkür ediyor önümüzdeki aylarda mutlaka bahceye cay keyfine bekliyorum.
Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

merhaba sonia, nasılsnız.sizi okuyunca duygulandım. sanırım yakın yaşlardayız .her türlü paylaşıma varım. burası başka bir dünya,çıkarsız,art fikirlerin olmadığı,tanımadan paylaşılan güzellikler,emekler.yine görüşelim. hoşca kalın.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

hosgeldiniz tabiiki tanisalim derim nasilsiniz? Burdamisiniz suan? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sonia işte geldim. sabahları spor salanuna gidiyorum gelmem öğleyi buluyor. beni aramanız çok nazikce teşekkürler ediyorum .nasılsınz .nasıl tanaşacağımızı açıkçası bilemiyorum.size mail adresimi veryorum.belki daha iyi olur.
www.muallasoğanci@mynet.com
sizi gözlerim hep arayacak ,beni alıştırdınız hoşca kalın.