Google
 

Perşembe, Ağustos 31, 2006

Erik zamani...



3 eylül Pazar günü her yil oldugu gibi geleneksel yillik biz bahceciler klübü üyelerinin hep birlikte Tanriya tesekkür ve Bagbozumu senligi(Ernte dankt fest) cercevesinde eglencemiz olacak. Herzamanki gibi bizler erikli pastalarimizi hazirliyacagiz ve pazar günü kahve ile satisa sunulacak. Klübe maddi katki saglanacak dolayisiyla.Tabi gelebilen herkes davetli. Yukarida gördügünüz gibi bizim erikler de sanki nektarin. Hormon falan sanmayin biz anlamayiz öyle seylerden. Bunlar Allah vergisi. Tadi da cok nefis. Hepinizi bekliyorum senlige...

Begonvilimden son görüntüler...


Belki biraz kücük yada gelismemis oldugunu düsünebilirsiniz begonvilimin. Ben ona yine de sükrediyorum, Almanyanin bu soguk ve yagisli ikliminde bu kadar güzel büyüdügü ve cicegini actigi icin. Yarin 1 eylül ve sonbaharin ilk günü. Yakinda Begonvilim ve ben kislik evimize dönecegiz. Tabii ki Begonvilimi soguk kara kista disarida birakamam. Türkiyede ve hatta akdeniz ikliminde olan begonviller kadar sansli degil cünkü...

Sira tahtanin dösenmesinde...

Sonunda tavan ve taban birbirine gecme tahta ile dösendi. Bütün bu isler kisa zamanda yapildi. Evimizdeki bazi degisiklikleri kendimizinde yapacagimizin kaniti.
Iki hafta icinde bütün bu isleri esimle beraber planladik ve yaptik. Kis icinde bir hazirlik oldu. Simdi soguk ve rutubet olmayacak, kisinda rahatlikla dostlarimizla yarenlik edecegimiz bir yer hazirladik.

Çarşamba, Ağustos 30, 2006

Yerleri dösemeye devam...

Taslari dizdikten sonra sira yerlere naylon folya ve sonra styropor (polistrol) dösemeye geldi. Bu iste profesyonel olmamamiza ragmen, onunda üstesinden geldik.
Naylon folyo ile kapladigimiz tabani 50cm araliklarla 4x6 cm kalinliginda agac ve aralarina 4 cm kalinliginda stroporla dösedik. Hicde zor olmadi bu.

Salı, Ağustos 29, 2006

Bahcedeki tadilat...



Bu fotograf da neyin nesi demeyin. Bakarsak bag, bakmazsak dag oluyor misali...
Gectigimiz iki hafta boyunca evdeki tadilati firmalar yaparken, bizde bahce evimizde bazi degisiklikler yaptik.
Evin hemen önündeki terasin tabani ve tavanini degistirmeyi kafama koymustum. Düsündügüm gibi de planimi isleme koydum.
Öncelikle en az 6 cm egik olan tabani sökerek yeniden düzelterek yaptik. Tam olarak su terazisiyle kontrol ettik. Tabii ki bu is bizim birkac günümüzü aldi.
Tasin altindaki mucur ve kumun bir bölümünü alarak yerin düz olmasini sagladik.
Daha sonra taslari dizdik tekrardan.
Aslinda üzerine beton atmayi düsündük ama hem daha pahaliya gelecekti, hemde cok is olacakti bizim icin. Biz bize uygun olani sectik. Yaptigimiz diger isleri asama asama anlatacagim.

Pazartesi, Ağustos 28, 2006

Tam 1210 gram.


Inanilir gibi degil ama gercek. Gecen yil bahce komsumuzun yetistirdigi domatese imrenmis ve o domatesin tohumunu saklayip, bu ilk baharda fidesini yetistirmistik.
O minicik fideler büyüdüler ve bu inanilmaz büyüklükteki domatesleri bize verdiler. Kesinlikle hormon gübre vs. kullanilmadi. Tadi da harikaydi.

Ah birde havalar haziran ve temmuz ayindaki gibi güzel olsaydi. Agustos basindan beri hep yagmurlu. Bu yil cok kötü bir agustos gecirdik.
Haftasonuna kadar da yagmurlu olacagi söyleniyor. Güzel havalara umudumuz artik sonbahara kaldi.

Çarşamba, Ağustos 16, 2006

Isler bitmiyor...

Evde ve bahcede Tadilat...
Gecen hafta üc gün boyunca evdeki kapi ve pencereler, kalorifer petekleri degisti. Bilhassa eski model agac camlarin kesilerek cikartilmasi her tarafi iyice toz dumana katti.
Evdeki yorgunluktan bahceye güya stres atmaya gittik. Bahcede isler birikmis. Domatesler, biberler ve patlicanlar iyice büyümüsler.
Yazin devami ve fotograflara bakiniz.

Tavuk etli Makarna Salatasi...


Malzemeler:
1 paket makarna (500gr)
1 adet tavuk gögüs eti
1 su bardagi haslanmis bezelye
3-4 adet kornison salatalik tursusu
2 çorba kasik misir
Yarim demet maydonoz
Yarim demet dereotu
3 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasik yogurt
Karabiber
Tuz

Yapilisi:

8-10 dakikada haslayarak süzdügümüz makarnamiza,
yagsiz bir tavada kapak kapali olarak kizartilmis tavuk gögüs eti ince dilimler halinde kesilerek ilave edilir. Diger yandan haslanmis misir, ince seritler halinde kesilmis biberler, ince kiyilmis dereotu ve maydanoz ilave ederek harmanlanir.
Mayonez ve yogurt tuz karabiber iyice cirpilarak salataya karistirilarak servis yapilir.

Afiyet olsun...

Fasulye Piyazi...



Malzemeler:

1 su bardagi Kuru fasulye
2 su bardagi Su
1 orta boy Sogan
1 ½ tatli kasigi Tuz
1 demet Maydanoz
1 adet Yesil Biber
1 küçük boy Domates
1 Kücük salatalik
¼ tatli kasigi Kara biber
4 yemek kasigi Zeytinyagi
3 yemek kasigi Limon suyu

Yapilis Tarifi:

Iki su bardagi suyla aksamdan islattigimiz fasulyeyi yumusayip suyunu cekinceye kadar yaklasik yarim saat pisiriyoruz.
Sogani soyarak istedigimiz incelikte dogruyoruz. Sap ve cekirdeklerini ayikladigimiz biberi, kiyilmis maydanozu, Kabuklari syulmus salatalik ve domatesi küp seklinde dograyip, fasulyeye ilave ederek tuzu ve karabiberi ile harmanliyoruz.
Servis tabagina aldigimiz salatamizin üzerine zeytinyagi ve limon dökerek biraz kiyilmis maydanozla süslüyoruz.

Afiyet olsun...

Fasulye Piyazi...



Malzemeler:

1 su bardagi Kuru fasulye
2 su bardagi Su
1 orta boy Sogan
1 ½ tatli kasigi Tuz
1 demet Maydanoz
1 adet Yesil Biber
1 küçük boy Domates
1 Kücük salatalik
¼ tatli kasigi Kara biber
4 yemek kasigi Zeytinyagi
3 yemek kasigi Limon suyu

Yapilis Tarifi:

Iki su bardagi suyla aksamdan islattigimiz fasulyeyi yumusayip suyunu cekinceye kadar yaklasik yarim saat pisiriyoruz.
Sogani soyarak istedigimiz incelikte dogruyoruz. Sap ve cekirdeklerini ayikladigimiz biberi, kiyilmis maydanozu, Kabuklari syulmus salatalik ve domatesi küp seklinde dograyip, fasulyeye ilave ederek tuzu ve karabiberi ile harmanliyoruz.
Servis tabagina aldigimiz salatamizin üzerine zeytinyagi ve limon dökerek biraz kiyilmis maydanozla süslüyoruz.

Afiyet olsun...

Salı, Ağustos 15, 2006

Üzümler olgunlasmaya basladi...



Cardaktaki üzümler kararmaya, olgunlasmaya basladi. Bu yil oldukca da fazla. Nasil tüketecegimizi de bilmiyorum. Blog sayfalarini dolasip biraz bilgi edinmek iyi olacak. Bu konuda yazmak isteyen olursa sevinirim.

Burasi bahceyi gelip görmediginiz halde, eski fotograflarindan hatirlayacaginiz bahceden eve giris yolu. Tabii bahceyi gelip görenler daha iyi bilirler.
Evdeki insaatin stresinden uzaklasarak üc gün gecirdik bahcedeki evde. Biraz dinlenmek, hava degisikligi icin gelmistik ama yine de bos duramadik.

Salata Ye...

Sevgili Seyma`nin ev sahipligi yaptigi Salata ye etkinligi icin hazirladigim tariflerimi fotograflardaki sorun nedeniyle gecikmeli olarak yayinliyorum.

Fasulye Piyazi...

Fasulye Piyazinin tarifini görmek icin tiklayin...




Tavuklu Makarna Salatasi...


Makarna Salatasinin tarifi icin bakiniz...

Cuma, Ağustos 11, 2006

Orda bir köy var uzakta...

Gitmesek de kalmasak da o köy bizim köyümüzdür...
Burasi bizim köyümüz Hayriye Köyü. Bursa`nin Inegöl kazasina bagli ve Inegöle onalti km uzaklikta sirin bir Gürcü köyü. Görmek icin Tiklayin,

Çarşamba, Ağustos 09, 2006

Bahcede Aksam Sefasi...


Patlicanlar nasilda büyüdüler. Koparmaya kiyamiyorum. Kisin onlari tohum olarak saksilara diktigimi hatirliyorum da. Gercekten muhtesem oldular. Her fidenin üzerinde enaz üc patlican var.
Patlicanin her yemegine bayilirim. Patlicani tanimayan dostlarimiza Karniyarik yaptim. Tadini mükemmel buldular. Bugüne kadar da yemediklerine üzüldüler. Türk mutfagi gercekten cok zengin ve essiz. Fotografin üzerini tiklarsaniz daha büyük olarak göreceksiniz. Cardaktan sarkan üzümlerin olgunlasmaya basladiklarina dikkatinizi cekerim.

Gurbetten Anavatan`a Yaz Tatiline...


Yaz tatili basladi. Türkiyedeki dostlarimiz gibi buradakiler de tatil yapmak icin Anavatan`a dogru yola ciktilar. Araba ile gidenlerin yolu uzun, yol boyunca piknikler yapilacak, tatil dönüsü anilar gitmeyenlere anlatilacak.

Bu hep böyleydi. Gecmiste de simdi de. Sarmalar sarildi. Börekler, kuru köfteler hazirlandi. Yol icin gerekli hersey alindi. Tabi birde yolcu etmeye gelenler. Veda vakti geldi. Eller sallandi, arabanin arkasindan su da atildi. Su gibi gidin ve dönün. Iyi tatiller gidenlere...

Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Dut dediniz mi hic dayanamam...


Dut Kemaliye'nin her seyi. Nice öykü var duta dair. Dutun satilip da parasinin eve geldigi gün yapilan senlikler, ese dosta gönderilen kuru dutlar, dut pekmezleri, pestiller, sonra kuru dut satarak harçligini çıkaran ve okula o sekilde devam edebilenler, bahçesinde konu komsuyla bir olup dut çirpan nineler, dedeler...

Taze salataliklar var, bahçeden koparilmis. Salataligin banildigi pekmez var, Ayse abla var, Ahmet abi var, Hatice hala var, Latif Yalçıner var, Gülnur Gürler var, Bozkurt otel var, müze var, dut var, lökhane var...
Yazi ve fotograflarin devami icin sevgili dostum Tijen Inaltong`un sayfasini ziyaret etmelisiniz...

Ilahi Ehlikeyif!!!!

feminist tabelamız..

Sevgili ziyaretcilerim. Hicbir web sayfasi ziyaretimde bu kadar eglenmemistim. Kah güldüm, kah gülümsedim. Okurken gözlerimden yas geldigi oldu. Bu arada tabi gecmis olsun diyorum Pinar`a. Akici yazisiyla sevgili dostum Pinar
Datcanin güzelliklerini bizlerle paylasmis. Ziyaret etmenizi öneririm.

Heidelberg


Heidelberg Baden Württemberg Eyaletine bagli bir Üniversite sehri. Yasamimizin büyük bölümünü o bölgede gecirdigimiz icin asinayiz oralara.

Cocuklarimiz Heidelberg`te dünyaya geldi. Uzun bir zaman olmustu gitmeyeli, tekrardan gidip dolasmak eski anilari tazelemek insana farkli bir huzur veriyor.

Heidelberg; Kalesi, köprüsü ve icinden gecen Neckar Nehriyle bir bütün. Tarihi bir sehir. Eski Heidelberg, Arnavut kaldirimlari, eski binalari ile görülmeye deger bir yer...

Koyunlar ve kuzular....


Dogayla ic ice yasamak cok güzel. Buna birde kuzular eklenince degmeyin keyfimize. Bizi karsidan gördükleri gibi meleyerek kosmalari, icimi eritiyor birgün kesilecek olmalari... Düsünmesi bile cileden cikartiyor...

Onlara kina koydum cok güzel kinali kuzular oldular. Elimizden birseyler yemeye bayiliyorlar. Onlari iki günde özledik. Birazdan yine oraya yola cikacagiz...

Kirsch Lorbeer-Kara Yemis


Kara yemis (Kirsch Lorbeer)Bati Asyadan Güneydogu Avrupaya ve Almanyaya getirilmis. Meyvasinin etli kismi yenebiliyor. Cekirdekleri yutulursa zehirli oldugundan tehlikeli olabiliyor. Cocuklarda 10 cekirdek, yetiskinlerde 50-60 cekirdek ölüme sebebiyet verebiliyor. Hayvanlarin yemesi de cok sakincali. Daha fazla bilgi icin
bakiniz.

damak tadi Hat gesagt:
Sevgili Sonia,
Ziyaretin icin tesekkürler.
Karayemis meyvesinin sekeri düzenledigini ve hatta düsürdügünü
Trabzon'da doktorlardan duymustum.

Hicbir sekilde seker icermedigi gibi seker düsürücü özelligide var.

Sanirim ordaki yemislerde simdi mutlaka olmustur.Tahmin ediyorum ki
orayada Karadenizliler getirmistir
bunu.)))

Umarim bu bilgiler yeterli gelmistir canim.Hatta ve hatta seker hastasi bir tanidigimizin yemis zamani bu meyveyi ilac niyetine tabak tabak yediginede cok
sahit olmusum.

Tekrar görüsebilmek dilegi ile..

Sevgiler.

Ayrica Beyhan arkadasima verdigi bilgiler icin tesekkür ederim...

Salı, Ağustos 01, 2006

Angel`s Trompeten


Su muhtesem güzellige bakin. Fotograflari asagidan yukari dogru gün ve saatini incelerseniz eger, durum farkedilir.

Gece cicege yakin bir yerde oturmus sohbet ediyor, arada agir ama güzel bir koku hissediyoruz. Bir de hafif bir citirdi. Bu cicegin acmasina ilk kez tesadüfen tanik olduk. Gece sarimsirak olan rengi sabahleyin pembe olmustu.